Reviews

Arjan 51 jaar,                27 oktober 2018

Body and Soul

In een periode van hard werken, een druk priveleven, waarbij ik ook het nodige vrijwilligerswerk deed kreeg ik last van een pijnlijke linkerschouder. Ik kreeg mijn arm met veel pijn nog een beetje omhoog. Gevolg slecht slapen wat de klachten nog verergerde. Duidelijk een disbalans.

Met Peter Kruit sprak ik een behandelplan af wat niet alleen gericht was op het herstel van de schouder, maar ook op het voorkomen van de klachten. De disbalans werd veroorzaakt doordat de manier waarop ik heel veel dingen combineerde niet meer lukte. Ik deed veel op kracht en energie. Na dat jaren te hebben gedaan gaf mijn lichaam aan dat ik een ander ritme moest organiseren om toch dat te blijven doen wat ik wilde, maar dan op een andere manier. Een behandeling dus die niet alleen was gericht op het lichaam, maar ook op de harmonie tussen mijn gevoel en het lichaam. Ik ging hiermee onder leiding van Peter mee aan de slag en liet me als het ware door Peter als een topsporter begeleiden. Het resultaat was dat en mijn klachten werden verholpen en dat ik meer op souplesse de dingen ging doen. Met wat minder power, maar wel met hetzelfde resultaat en met meer evenwicht in body and soul.

Wat mij betreft een succes.

 

Jeffrey 28 jaar,             19 September 2018

Ik kwam bij Peter terecht vanwege klachten aan mijn hamstrings. Overmatig strak staande spieren en veel spierblessures tijdens het voetballen opgelopen. Samen met Peter ben ik aan de slag gegaan met oefeningen op de bank, gesprekken, en andere ervaringen. Door woorden te geven aan mijn gevoel ben ik mij meer bewust geworden van mijn systeem.
Ik had hoge verwachtingen van mijzelf en ook van anderen, waardoor mijn manier van communiceren niet altijd of verkeerd werd begrepen door mijn omgeving.

Tijdens dit proces kwamen bij mij een hoop zaken naar boven die van “negatieve invloed” waren op mijn fysieke maar ook mentale gesteldheid.
Doormiddel van herhaling en passende oefeningen heb ik grote stappen kunnen maken, waardoor ik nu minder spierklachten en geen blessures meer heb gehad. Mijn spierspanning is lager en voel mij meer ontspannen en in balans. ik kan met meer ontspanning sporten en met plezier bewegen en werken.

Mijn keuzes maak ik nu niet meer alleen uit denken, maar luister meer naar mijn gevoel, voordat ik iets ga doen.