Peter Kruit Haptotherapie & Coaching

Spontaan, dynamisch, veerkrachtig, doelgericht met gevoel voor humor.


Mijn naam is Peter Kruit (1973) en werkzaam in mijn eigen praktijk als haptotherapeut, top-sportbegeleider en coach in Oegstgeest en omgeving. Dit doe ik naast mijn werkzaamheden als sport en beweegcoach voor de gemeente Katwijk. Hier richt ik mij op kinderen met gewichtsproblematiek en faalangst om meer succeservaringen met bewegen en bewustwording van het lichaam te creëren.

Met mijn vrouw en drie kinderen ben ik woonachtig in Oegstgeest. Lekker dichtbij het strand en de stad Leiden om te genieten van de zee, cultuur en de gezelligheid bijeen komen. Na mijn CIOS en management opleiding te Overveen heb ik ruim 15 jaar werkervaring opgedaan in de sport en zorg & welzijn van de mens. Daarnaast heb ik een actieve voetbalcarrière gekend bij o.a. Quick Boys (top-amateur) en ADO Den Haag( prof). Als talentvolle speler stond ik vaak onder druk, door verwachtingen van mijzelf of omgeving. Ik weet als geen ander hoe dat was en is. Deze ervaringen wil ik met passie en kennis delen met mensen, zodat ze bewuster met hun gevoel en en lichaam kunnen omgaan.

Als gevolg van het werken in het Paramedisch Centrum te Katwijk en Rijnsburg, een omgeving met verschillende disciplines kwam ik tot inzicht dat klachten niet alleen fysiek van aard hoeven te zijn. Door eigen ervaring bij een haptotherapeut vondt ik de keuze, enige jaren geleden, om de post-HBO opleiding haptonomie te volgen bij Synergos te Amersfoort een logische stap. Mijn affiniteit met sport i.c.m. haptonomie ervaar ik als een ideale verbinding om mensen beter te begeleiden en keuze mogelijkheden biedt. Ik zet mensen in hun kracht en maak ze bewust van hun kwaliteiten en valkuilen, zodat ze meer inzicht krijgen in hun eigen patronen.

De essentie van haptonomie is om de mens bewust te maken van zijn vermogen om voelen, denken en handelen te kunnen beïnvloeden (of te sturen). Mijn stijl van werken is concreet en wordt ervaren als praktisch, waarbij ik altijd uitga van de mogelijkheden die je hebt of kunt ontwikkelen. Ik ben iemand die kansen ziet, energie overbrengt en mensen in beweging zet.