Wie ben ik

Peter Kruit

Haptotherapeut, topsportbegeleider en Coach

Spontaan, dynamisch, veerkrachtig, doelgericht en sportief.

Mijn naam is Peter Kruit (1973) en ik ben specialist in haptonomie en topsportbegeleiding. Ik ben werkzaam in mijn eigen praktijk als haptotherapeut, topsportbegeleider en coach in Healthclub Prolife te Warmond en omgeving. Ook ben ik werkzaam als sport en beweegcoach voor de gemeente Katwijk. Hier richt ik mij op kinderen met overgewicht en faalangst en help ik hen om meer successen met bewegen en bewustwording van het lichaam te ervaren.

Met mijn vrouw, drie kinderen en labrador woon ik in Oegstgeest.  Dichtbij het strand en de stad Leiden. Na mijn CIOS en management opleiding te Overveen heb ik ruim 15 jaar werkervaring opgedaan in de sport- en zorg & welzijnssector. Daarnaast heb ik een actieve voetbalcarrière gekend bij o.a. Quick Boys (top-amateurclub) en ADO Den Haag ( profclub).

Als talentvolle speler stond ik vaak onder druk, door verwachtingen van mijzelf of omgeving. Ik weet als geen ander hoe het is en hoe het voelt, om te moeten presteren onder druk. Deze ervaring en kennis wil ik gebruiken om andere mensen te helpen, zodat ze bewuster met hun gevoel en lichaam kunnen omgaan.

Door mijn eerdere werkervaring  in het Paramedisch Centrum van Katwijk en Rijnsburg ontdekte ik dat klachten  vaak niet alleen fysiek van aard zijn. Gedachten, maar ook emoties kunnen herstel verhinderen. Na zelf bij een haptotherapeut te zijn geweest, ben ik de post-HBO opleiding haptonomie gaan volgen bij Synergos in Amersfoort. Mijn affiniteit met sport en haptonomie ervaar ik als een ideale combinatie om mensen te begeleiden en verschillende keuzemogelijkheden te bieden. Ik zet mensen in hun kracht en maak ze bewust van hun kwaliteiten, valkuilen en eigen patronen.

De essentie van haptonomie is om de mens bewust te maken van zijn voelend vermogen, zodat voelen, denken en handelen in balans komen. Mijn stijl van werken is concreet en wordt ervaren als praktisch.  Ik ga altijd uit van de mogelijkheden die je hebt of zou kunnen ontwikkelen. Ik ben iemand die kansen ziet en mensen in beweging brengt.